Je kunt om verschillende redenen op zoek zijn naar SEO pro’s. Wellicht heb je een professional nodig om jouw website naar een hoger plan te tillen voor wat betreft zoekmachineresultaten posities. Anderzijds, wellicht ben je op zoek naar respondenten voor een onderzoek of scriptie. Of je wilt een artikel over SEO schrijven en daar heb je input voor nodig van deskundigen.

De volgende concullega’s ben ik tegen gekomen in mijn loopbaan en kan aanbevelen als zijnde doorgewinterde SEO professionals:

NaamOndernemingLandWebsite
René Greve
René Greve
NL Renegreve.nl
Hans KeerenQonvertNL Qonvert.com
Rutger SteenbergenSEO ZwolleNL SEOZwolle.nl
Bert van der MeerVDMmarketingNLVdmmarketing.nl
Daniël GruppenPuurwebNLPuurweb.nl
Nathan VeenstraOptimus OnlineNLOptimus Online
Kim PittoorsNethitNLNethit.nl
Michiel BrandTekstmeesterNLTekstmeester.nl
Frederik VermeireWiSEOBEWiSEO.be
Jeroen PersynJeroenPersyn.beBEJeroenPersyn.be
Kevin VertommenFuseoBEFuseo.be
Pieter VerschuerenTorseoBETorseo.be
Bart van der MeerKlik ProcesNLKlikproces.nl

Veelgestelde vragen

– Wat doen SEO pro’s?

SEO specialisten helpen website eigenaren om hogerop te komen in de organische zoekresultaten van Google. Google is een zoekmachine met zoekresultaten en ook advertenties. We hebben het dus niet over de advertenties. Dit noemt men in jargon PPC, of SEA. Een SEA expert is dus wat anders dan een SEO professional en zijn in principe vakgebieden op zich. Al zijn er veel professionals die beide beheersen. Maar om echt deskundig te worden is het wel aan te bevelen om te specialiseren in een van beide, om de nuances en diepgaande kennis te vergaren.

– Wat kost het inzetten van een SEO professional?

Dat is lastig aan te geven. Een SEO bureau inzetten zal doorgaans prijzig zijn. Dan kun je denken aan uurtarieven in de nabijheid van 60 Euro. Voordeliger is om samen te werken met een freelancer. Freelancers hebben doorgaans beduidend minder vaste lasten. Maar verrichten niet minder goed werk dan een SEO professional aangesloten bij een bureau. Het tarief van de freelancer hangt af van ervaring, expertise en bewezen resultaten.

– Wanneer SEO pro inzetten?

Idealiter wanneer je reeds bezit over een website met enige inhoud. Alleen het verkeer laakt nog. Dat is waar een SEO pro mee kan helpen.

– Waarom SEO pro inzetten?

De meeste mensen kijken toch vooral naar de organische zoekresultaten en slaan de advertenties over. We vertrouwen Google om alleen legitieme bedrijven hoog te plaatsen in de zoekresultaten. Je kunt je geen betere aanbeveling wensen als bedrijf zijnde dan een aanbeveling van de zoekmachine gigant.

Verdere vragen?

Het kan zijn dat jouw specifieke vraag niet beantwoord is of dat je additionele vragen hebt. Neem vrijblijvend en kosteloos contact op. Wellicht kan ik je vragen snel over de mail beantwoorden () of anderzijds via een Zoom/Skype/Google Hangouts/Microsoft Teams call.