Wil je iedere maand overzichtelijk in kaart gebracht hebben waar jouw website staat qua vindbaarheid in Google? Dan is SEO rapportage waar je naar zoekt.

Ondergetekende verzorgt al sinds 2011 beknopte SEO rapporten voor ZZP en MKB Nederland tot aan corporaties en multinationals.

Op zich bestaan er al heel veel gratis, freemium en betaalde tools om een beetje in de gaten te kunnen blijven houden hoe je website het doet qua SEO performance.

Zoals het gezegde gaat, en dit is absoluut niet oneerbiedig bedoeld, maar a fool with a tool is still a fool. Als leek zijnde heb je geen notie wat de data betekent. Daar heb je echt een SEO nerd voor nodig zoals ondergetekende. De wirwar brei aan data, ik knoop de losse eindjes voor elkaar, ik interpreteer dit voor jou en vertaal dit in begrijpbare Jip en Janneke taal met concrete actiepunten voor jouw website.

Wellicht heb je al eens eerder een SEO bureau o.i.d. ingezet. En zij kwamen met een ellenlang SEO rapport vol met bezigheidstherapie en zaken waar je je schouders bij ophaalt. Mijn rapportage verschilt daarvan. Het is beknopt geschreven. Er staat geen woord te veel in. Bij mij geen PDFs van tientallen zo niet 100+ pagina’s.

‘Gewoon’ beknopt de stand van zaken. Concrete actiepunten to the point beschreven, hapklare actiepunten. Ieder rapport bevat de volgende punten:

a) Proces
b) Resultaten (Zoekwoorden rangschikkingen momentopname)
c) Evalatie: hoe rijmen we het proces met de huidige resultaten?
d) What’s next: wat moet er op korte termijn veranderen naar gelang eerdere onderdelen

De SEO rapportage is holistisch wat wilt zeggen dat we een helicopter view nemen van de industrie als geheel. Alle facetten van SEO komen aan bod mits relevant. Dit omvat:

– Zoekwoorden onderzoek
– Concurrentie analyse
– Linkprofiel analyse, mogelijkheden tot link acquisitie
– Technische scans

Want daar draait het aan het einde van de dag om: content en links. En daaronder een gedegen technisch fundament.

Voorproefje van mijn SEO rapportage? Druk rechtsboven op de ‘Sparren met Romano’ knop en we spreken snel.