Er is een wildgroei aan allerlei SEO diensten, pakketten, scans, audits. Met verschillende tarieven. Door de bomen zie je het bos niet meer. Als leek is het lastig om in te schatten wat nu echt een goede deal is, en wat geldklopperij is. In dit artikel zal ik mijn inzichten en ervaringen en ongezouten mening delen omtrent de verschillende SEO tarieven die je waarschijnlijk tegen gaat komen.

Too good to be true SEO tarieven

Onder deze noemer vallen SEO pakketten zoals je die kunt vinden op websites zoals Fiverr. Hier zou je voor slechts 5 Amerikaanse dollars, ofwel grofweg 4.5 Euro een pakket van SEO diensten kunnen ontvangen. Hier kan ik kort over zijn, dit soort diensten doen meer schade dan goed over het algemeen.
Het is zeer onwaarschijnlijk dat je kwalitatief goede SEO diensten gaat tegenkomen die echt zoden aan de dijk zetten qua website optimalisatie en performance voor onder de 50 Euro.

Online marketing en SEO bureaus

Het probleem met dienstverlening van dit soort partijen is dat het vaak lopende band werk is. Je bent maar een nummertje. Dat is het verhaal dat mij constant ter oren komt van klanten die de handen gebrand hebben aan een traditioneel online marketing kantoor. De uurtarieven bij bureaus liggen vaak ten noorden van 80 Euro. Niet onbegrijpelijk, het is gewoonweg peperduur om een bureau te runnen in Nederland met pand in de binnenstad van een (middel)grote Nederlandse stad. Vast personeel in dienst. Allerlei franjes en prullaria. Sponsoring van voetbalclubs enzovoort. Iemand moet dat betalen. En dat ben jij de klant van zo een marketingbureau.

Freelance SEO experts

M.i. en toegegeven ik preek een beetje voor eigen parochie, en Wij van WC-eend adviseren WC-eend maar ik ben van mening dat je de beste prijs kwaliteit SEO werk krijgt bij freelance SEO specialisten. Dat hoeft niet per se ondergetekende te zijn. Er zijn een handvol concullega’s die ik ken die ik tevens kan aanbevelen mocht de wachtlijst opgelopen zijn en ik je niet op korte termijn kan helpen.

De reden is simpel. Om goed SEO werk te verrichten heb je eigenlijk weinig nodig. Je kunt vanuit huis werken. Een internetverbinding. En een abonnement op een professionele SEO tool zoals Ahrefs of SEMrush. En that’s it. Verder geen vaste lasten. Een bijkomend voordeel van samenwerking met een SEO freelancer is dat je zult merken dat de benadering en omgang meer maatwerk is. Je ontvangt meer uren persoonlijke aandacht. En dat is een belangrijk ingrediënt vandaag de dag voor SEO succes.