Wat zijn de tarieven van SEO teksten? Over het algemeen kun je rekenen op ca. 3 – 5 Eurocent per woord in Nederland. Een snelle simpele rekening som maakt dan dat een kort simpel artikel 12 – 20 Euro exclusief BTW per artikel kost.

Kan dit goedkoper?

Jazeker. De genoemde kosten zijn gemiddeldes van tekstbureaus. Maar tekstbureaus zijn vaak duur, hebben veel vaste lasten. Wat een betere meer kostenefficiënt alternatief is, zijn freelancer platformen. Ikzelf maak al bijna 10 jaar gebruik van Upwork.com. Je kunt daar freelance schrijvers vinden met talent voor het geschreven woord voor scherpere tarieven. Van Nederlandse, Vlaamse of Surinaamse komaf. Kwalitatieve teksten die goed leesbaar zijn. Toegegeven, het zal geen Pulitzer prijs winnen en het zal ook niet goed genoeg zijn om in het NRC, de Correspondent of de Groene Amsterdammer gepubliceerd te worden, maar goed, ons doel is om goed gevonden te worden in Google, niet om hoogwaardige literatuur op te leveren.

SEO teksten tarief bij SEOgeek (incl. SEO optimalisatie)

Om een kosten indicatie te geven:

Een simpel recht toe recht aan artikel van 400 woorden kost 5 Euro per stuk. Dit is een gedegen artikel. Voor simpele informatieve zoekopdrachten. Voor korte blogberichten.
Complexere, langere artikelen met meer diepgang, 800 – 1200 woorden kost 25 Euro per stuk.

Hoe afnemen?

Voor de duidelijkheid: met SEOgeek leveren we de teksten niet los. Deze dienst waar we artikelen aanbieden tegen kostprijs, komt alleen bij een doorlopend SEO abonnement of een eenmalige grote audit. Naast de kosten van de artikelen komt mijn uurtarief voor de optimalisatie werkzaamheden.

Een doorlopend abonnement varieert van 16 uur tot 32 uur per maand wat zich vertaald in 200 – 400 Euro per maand. Standaard krijg je daarbij 5 tot 10 korte artikelen, of 1 tot 2 lange complexe artikelen inbegrepen. En alle SEO werkzaamheden, waaronder zoekwoorden onderzoek, competitie analyse, techniek, structuur, strategie, analyse en rapportage.

Een grote audit kost 400 Euro. En daar krijg je 10 korte artikelen of 2 lange artikelen.

Meer SEO content nodig? Bestaande SEOgeek klanten kunnen altijd meer aanvragen tegen kostprijs.

Geen behoefte aan SEO optimalisatie?

In dit geval kun je zelf rondkijken op freelance platformen. Naast Upwork.com is er ook hoofdkraan.nl, freelancer.nl, freelance.nl. Die laatste drie zijn wel doorgaans duurdere schrijvers. Voor bodemprijzen is er Sitedeals. Maar ik vermijd liever omdat ik de kwaliteit te laagwaardig vindt. Voor mij persoonlijk is Upwork een gulden middenweg. Enige vervelende aan Upwork is dat het Amerikaans is van origine, dus je betaald in USD. Upwork is een middle man net zoals Uber of Airbnb. Maar je kunt de middle man er tussen uit snijden. Met sommige schrijvers die ik vertrouw en het vertrouwen is wederzijds continueren we na een eerste paar opdrachten buiten het platform. Zo houdt de schrijver er meer aan over en/of betalen wij een gunstiger tarief. Maar dit wil je niet direct doen. Eerst vertrouwen opbouwen. Het fijne aan Upwork is namelijk dat zij dus als middle man jou beschermen. Zij fungeren als Escrow. Dus de schrijver wordt alleen betaald wanneer jij goedkeurt dat bevredigend werk geleverd is. Er is een review systeem dus je kunt een beoordeling schrijven over de tekstschrijver en vice versa zij over jou als opdrachtgever.