Waar moeten webteksten vandaag de dag aan voldoen

Website teksten dienen te voldoen aan de volgende eisen:

– 100% correct Nederlands zijn, perfecte spelling en grammatica
– Op maat geschreven voor de doelgroep (juiste toon, tutoyeren/vousvoyeren)
– Incl. SEO optimalisatie, denk aan title tag, meta beschrijving, (tussen)kopjes zoals H1 en H2, afbeelding eigenschappen (bestandsnaam en alt tags)
– Pakkende, boeiende, inspirerende teksten die aanzetten tot het nemen van een actie of dit nu het doen van een donatie is, of een product kopen, zij het op een subtiele manier.

Waarom website teksten laten schrijven?

Indien je zelf geen talent voor het geschreven woord hebt, dan is het fijn om dit te kunnen uitbesteden. Schrijven is echt een vak apart.
We hebben allemaal wel eens naar een hatelijk leeg Word scherm gekeken. Verschrikkelijk.

Om die reden scout ik constant de beste schrijftalenten op freelance platformen. Door de jaren heen heb ik zo een team kunnen vormen van tekstschrijvers met talent voor het geschreven woord. Ik ga er dan nog overheen als SEO nerd zijnde. De organisatie waar ik aan lever kan nog e.e.a. aanpassen/toevoegen/inkorten. Online succes is m.i. een team sport. Idealiter gaan er meerdere partijen over een tekst.

Wat kost webteksten laten schrijven

Om een kosten indicatie te geven:

Een simpel recht toe recht aan artikel van 400 woorden kost 5 Euro per stuk. Dit is een gedegen artikel. Voor simpele informatieve zoekopdrachten. Voor korte blogberichten.

Complexere, langere artikelen met meer diepgang, 800 – 1200 woorden kost 25 Euro per stuk.

Hoe afnemen?

Voor de duidelijkheid: met SEOgeek leveren we de teksten niet los. Deze dienst waar we artikelen aanbieden tegen kostprijs, komt alleen bij een doorlopend SEO abonnement of een eenmalige grote audit. Naast de kosten van de artikelen komt mijn uurtarief voor de optimalisatie werkzaamheden.

Een doorlopend abonnement varieert van 16 uur tot 32 uur per maand wat zich vertaald in 200 – 400 Euro per maand. Standaard krijg je daarbij 5 tot 10 korte artikelen, of 1 tot 2 lange complexe artikelen inbegrepen. En alle SEO werkzaamheden, waaronder zoekwoorden onderzoek, competitie analyse, techniek, structuur, strategie, analyse en rapportage.

Een grote audit kost 400 Euro. En daar krijg je 10 korte artikelen of 2 lange artikelen.

Meer SEO content nodig? Bestaande SEOgeek klanten kunnen altijd meer aanvragen tegen kostprijs.