De meeste SEO specialisten kunnen in principe overweg met alle website systemen. Maar soms wil je er zeker van zijn dat de SEO specialist die je inzet alle ins en outs kent van het systeem dat je gebruikt. Om met de deur in huis te vallen: ik ben die specialist.

Als je deze pagina leest, dan ben je waarschijnlijk ‘binnengekomen’ via de organische zoekresultaten van Google. Ik adverteer namelijk niet. Als SEO evangelist investeer ik louter in SEO, want anders doen voelt niet goed voor mij, hypocriet zelfs. Het tweede punt dan om aan te halen is: deze website waar je je nu op begeeft is een WordPress site. Toegegeven erg modern of indrukwekkend is deze niet. Dit is een Woocommerce theme die ik aangeschaft heb begin jaren 2010. Deze theme is door Woothemes inmiddels uit de handel gehaald omdat ze hem achterhaald vinden. Enfin, als ik een achterhaalde WordPress theme al aan kop kan krijgen in de Google zoekresultaten, dan zeker ook jouw hopelijk modernere WP aangedreven site. Ik sta met SEOgeek.nl op moment van schrijven eerste voor verscheidene competitieve commerciële SEO zoektermen. Denk aan ‘SEO uitbesteden’ en ‘Freelance SEO specialist’. Termen waar honderden zo niet duizenden partijen graag op de eerste pagina van Google zouden willen staan. En ik prijk aan kop. Dit is niet om mijzelf op de borst te slaan. Maar ik vind dat gezegde van de Engelsen wel mooi: the proof is in the pudding. Veel SEO partijen hebben praatjes. Maar wie rangschikt er nu daadwerkelijk eerste voor zoektermen die ertoe doen?

Mijn klanten draaien op allerlei systemen, maar een groot deel, zeg een derde draait op WordPress. Niet zo verwonderlijk dit is ook ongeveer het marktaandeel dat WordPress heeft (bron). Ook met de sites van mijn klanten heb ik topposities in Google zoekresultaten kunnen behalen.

De eerlijkheid gebiedt te zeggen: ik ben geen WordPress developer. Indien je op zoek bent naar iemand die vanaf de grond een nieuwe optimale WordPress SEO website kan maken of grote renovaties uitvoeren dan ben ik waarschijnlijk niet je man. Ik kan overweg met WordPress code specifiek voor SEO doeleinden en andere (kleine) technische zaken zoals de footer aanpassen d.m.v. de code te bewerken kan ik wél voor je verzorgen. Relevante plugins voor SEO zoals o.a. Yoast hebben natuurlijk geen geheimen meer voor ondergetekende. Mijn doel als SEO specialist is wel om het aantal plugins dat we inzetten te minimaliseren. Alleen plugins die echt noodzakelijk zijn en waarde toevoegen. Dit om de laadtijd van de website scherp te houden, wat belangrijk is voor SEO performance.