Er zijn verschillende stappen die u kunt ondernemen om uw WordPress website te optimaliseren voor mobiele gebruikers:

  1. Installeer een responsive thema: Er zijn veel responsive WordPress thema’s beschikbaar die zorgen voor een goede weergave op mobiele apparaten. Kies een thema dat is ontworpen met mobiele gebruikers in gedachten.
  2. Optimize images: Zorg ervoor dat afbeeldingen op de website zo klein mogelijk zijn, zonder dat de kwaliteit verloren gaat. Dit kan door gebruik te maken van een plugin zoals WP Smush of EWWW Image Optimizer.
  3. Gebruik een plugin voor caching: Caching kan helpen bij het verminderen van laadtijden van de website. Er zijn veel caching plugins beschikbaar voor WordPress, zoals WP Super Cache of W3 Total Cache.
  4. Gebruik een plugin voor minifying: Minifying kan helpen bij het verkleinen van de grootte van de website’s code. Er zijn veel minifying plugins beschikbaar voor WordPress, zoals Autoptimize of WP Minify.
  5. Maak gebruik van een plugin voor mobiele detectie: Er zijn veel plugins beschikbaar voor WordPress die detecteren of een gebruiker een mobiele gebruiker is, zoals WP Mobile Detect of Mobile Smart.
  6. Maak gebruik van een plugin voor mobiele navigatie: Er zijn veel plugins beschikbaar voor WordPress die de navigatie van de website aanpassen voor mobiele gebruikers, zoals Responsive Menu of Mobile Navigation.
  7. Maak gebruik van een plugin voor Accelerated Mobile Pages (AMP): AMP is een technologie die helpt bij het verminderen van laadtijden van de website voor mobiele gebruikers. Er zijn veel AMP plugins beschikbaar voor WordPress, zoals AMP for WordPress of WP AMP.
  8. Test de website op verschillende mobiele apparaten: Gebruik tools zoals Google’s Mobile-Friendly Test of BrowserStack om te testen of de website goed werkt en goed wordt weergegeven op verschillende mobiele apparaten.