Tegenwoordig vinden we producten en diensten vooral online via een zoekmachine. Als onderneming is het dan ook cruciaal om goed gevonden te worden op het internet. Met name Google dan, want laten we eerlijk zijn, wie gebruikt er alternatieve zoekmachines die je wellicht geeneens van naam kent zoals Bing of Duck Duck Go? Yahoo is reeds ter ziele gegaan. Enfin het punt met zoekmachineresultaten is. Dit is een lijst met daarin een aantal voorstellen van de zoekmachine. En helaas is het hier een beetje een dog eat dog world, canis canem edit. Want het is niet zo dat iedereen op de eerste pagina kan prijken tegelijkertijd. Er is maar ruimte voor 7 – 10 vermeldingen. Het exacte aantal vermeldingen verschilt, maar zo rond de 7 – 10 kun je vanuit gaan. En daarbij is het dan zo, de meeste zoekers gaan niet heel veel verder dan de top vijf. Dus het is van groot belang om die toppositie te verwerven. Als je die kunt toe-eigenen, dan kun je je markt beginnen te domineren.

Het probleem echter is alleen dat hele Google algoritme is nogal een blackbox. Het is onduidelijk zeker voor buitenstaanders hoe Google nu de rangschikking precies bepaalt, waar zij deze op baseert. Om jezelf niet te verliezen in bezigheidstherapie en andere zaken die eigenlijk tijdverspilling zijn, is het uitermate verstandig om een zoekmachine optimalisatie consultant in de hand te nemen. Iemand die je kunt bijstaan om te focussen op wat echt belangrijk is. Om geregeld mee te sparren over online vindbaarheid. Iemand die online kansen en mogelijkheden voor je overzichtelijk in kaart brengt.

Ik ben die consultant. Ik heb reeds 10 jaar praktijkervaring met zoekmachine optimalisatie. En heb tientallen MKB klanten topposities kunnen laten verwerven in verscheidene onderwerpen van scooters tot maaltijdshakes zelfs in de lastige volwassen speeltjes industrie kon ik resultaat brengen. Ook in buitenlandse versies van Google, met name Duitsland, Frankrijk en Engeland heb ik successen kunnen boeken. Benieuwd wat ik voor jouw bedrijf kan betekenen als zoekmachine optimalisatie consultant? Neem contact op.