Op zoek naar specifiek een Nederlandse zoekmachine optimalisatie dienstverlener? Dan ben je hier aan het juiste adres. Ik ondersteun ZZP en MKB Nederland met het behalen van top rangschikkingen in de organische zoekresultaten van Google.nl.

Zoekmachine optimalisatie in Nederland is niet heel veel anders dan in andere landen. SEO is universeel in principe, dezelfde richtlijnen en best practices gelden overal. Zeker qua techniek en on-page instellingen. Qua inhoud, zou ik zeggen dat Nederlanders natuurlijk bekend zijn om het prijsbewust zijn. Indien jouw onderneming de meest goedkope prijs rekent of kosteloze verzending en/of retour hanteert, dan zou ik hier zeker melding van maken op strategische locaties voor de zoekmachine marketing campagne zoals de meta data van de website.

Qua linkprofiel ontwikkeling, dus het aantrekken van verwijzingen (links) van derde websites zijn met name typisch Nederlands Startpagina’s. We hebben in Nederland duizenden zo niet miljoenen(!) Startpagina sites en ook klonen daarvan. Dit zijn lijsten van links samengesteld door een beheerder. Het zijn uitermate simpele websites, de meeste bestaan louter uit lijstjes links. Tegenwoordig zijn er echter ook wel Startpagina’s die enige content kennen, tekst en soms zelfs afbeelding en/of video. Startpagina sites waren vooral populair en relevant in de jaren 90 en begin jaren 00. Tegenwoordig kom je ze in de Google zoekresultaten bijna niet meer tegen, en dat geeft ook wel te denken wat Google van dit soort sites vindt. Het zijn gewoonweg oubollige, beperkte websites die niet veel waarde meer bieden, zeker in vergelijking met blogs en andere meer multimedia rijke websites. Hoewel er nog duizenden van dit soort sites proactief beheerd worden en er ook links op verkocht worden, zou ik een samenwerking met een Startpagina site ten zeerste afraden. Google vindt het dus niet zoveel, dus de links hebben vrijwel geen waarde. En niemand gebruikt deze sites echt meer vandaag de dag dus je kunt eigenlijk ook geen directe bezoekers en klanten verwachten.

De prijzen van plaatsing inkopen op blogs en online magazines in Nederland is vrij prijzig. Dit kan honderden Euro’s bedragen per plaatsing en voor meer exclusieve of bekende titels oplopen tot wel 2000 Euro. Sowieso is kopen van links niet toegestaan volgens de Google Terms of Service. Dit is dus ten zeerste af te raden. Het kost veel geld, en je riskeert problemen met Google.

Gezien deze situatie, Startpagina vermeldingen zijn vrijwel waardeloos, en samenwerkingen met toonaangevende blog publicaties loopt in de papieren, bedrijven veel Nederlandse zoekmachine optimalisatie partijen linkruil samenwerkingen. Wat houdt dit in? Simpel je linkt vanaf je eigen website naar die van een derde partij en die derde partij linkt dan terug naar jouw website. Werkt dit? Dit ligt eraan of de links relevant zijn. En waar ze geplaatst zijn. Bijvoorbeeld er zijn linkpartner pagina’s, wellicht ook iets typisch Nederlands. Dat zijn pagina’s waar vaak tientallen zo niet honderden links op staan. In die zin niet heel veel anders dan een Startpagina site. Het probleem daarmee is dat linkwaarde dat kun je zien als een taart. Hoe meer stukjes je snijdt, des te kleiner stukje krijgt iedereen. Komt jou websites dus terecht op een lijstje met honderden andere links, dan is de link waarde voor jouw website bijna nihil. Daarbij heeft Google naar alle waarschijnlijkheid ook algoritmes die deze linkruil handje klap kunnen doorzien en negeren. In die zin zijn linkruil samenwerkingen dan ook nutteloos te noemen.

Wat dan wel? Er zijn in Nederland zeker kosteloze, volledig binnen de Google richtlijnen, waardevolle link plaatsing mogelijkheden. Ik bestudeer dagelijks linkprofielen van succesvolle zoekmachine optimalisatie voorbeelden. Zodoende heb ik een lijstje samengesteld van de beste mogelijkheden en benut deze voor mijn klanten.

Ik werk voor klanten van Kerkrade tot en met Groningen. Ik kan dus ook zoekmachine optimalisatie diensten aanbieden in alle twaalf provincies van Nederland:

SEO Groningen
SEO Friesland
SEO Noord Holland
SEO Zuid Holland
SEO Utrecht
SEO Zeeland
SEO Limburg
SEO Gelderland
SEO Overijssel
SEO Flevoland
SEO Drenthe
SEO Noord Brabant

Indien je onderneming gevestigd is in Zuid Holland dan kan ik bij jullie op locatie langskomen voor een presentatie op locatie. Voor de overige provincies geldt dat we een kosteloos en vrijblijvend consult kunnen houden over Skype of gewoon de reguliere telefoon.