Een SEO zoektermen analyse is een proces waarbij gekeken wordt naar de zoektermen waarop een website of webpagina wordt gevonden in zoekmachines, zoals Google. Hierbij wordt gekeken naar welke zoektermen relevant zijn voor de inhoud van de website of webpagina en hoe vaak deze zoektermen worden ingetypt in zoekmachines. Met deze analyse kan een bedrijf bepalen welke zoektermen het beste gebruikt kunnen worden om de website of webpagina te optimaliseren voor zoekmachines. De analyse kan ook inzicht geven in de zoektermen waarop de concurrentie wordt gevonden, zodat een bedrijf hierop kan inspelen. De resultaten van een SEO zoektermen analyse kunnen vervolgens gebruikt worden om de inhoud van de website of webpagina aan te passen, zoekmachine advertenties te maken en om de online marketingstrategieën te optimaliseren.

Er zijn verschillende voordelen aan het laten uitvoeren van een SEO zoektermen analyse, zoals:

  1. Bevordering van de zoekmachine-optimalisatie: Door gebruik te maken van de juiste zoektermen in de website-inhoud, kunnen bedrijven ervoor zorgen dat hun website beter gevonden wordt door zoekmachines. Dit kan leiden tot een hogere positie in de zoekresultaten en een grotere online zichtbaarheid.
  2. Inzicht in de zoekgedrag van de doelgroep: Door een SEO zoektermen analyse uit te laten voeren, krijgen bedrijven inzicht in de zoektermen die hun doelgroep gebruikt bij zoekopdrachten. Hierdoor kunnen ze hun online marketingstrategieën hierop afstemmen en gerichter communiceren met hun doelgroep.
  3. Identificatie van nieuwe kansen: Een SEO zoektermen analyse kan bedrijven helpen bij het identificeren van nieuwe kansen door trends en onderwerpen te ontdekken die relevant zijn voor hun doelgroep.
  4. Inzicht in de concurrentie: Door een SEO zoektermen analyse uit te laten voeren, krijgen bedrijven inzicht in de zoektermen waarop hun concurrenten worden gevonden. Hierdoor kunnen ze hun eigen online marketingstrategieën aanpassen om beter te concurreren.
  5. Kosteneffectiviteit: Een SEO zoektermen analyse is een kosteneffectieve manier om de online aanwezigheid van een bedrijf te verbeteren en nieuwe kansen te identificeren.

Wat kost zoektermen analyse?

Bij SEOgeek is dit al mogelijk voor 12.5 Euro per uur. Een keyword analyse neemt doorgaans een halve to een hele werkdag in beslag. De totale kosten komen daarmee op 50 – 100 Euro exclusief BTW.