Zoektermen onderzoek omvat het identificeren en analyseren van de zoektermen die gebruikers invoeren in zoekmachines, zoals Google, om zo te bepalen welke zoektermen relevant zijn voor een bepaald onderwerp of product. Hierdoor kunnen bedrijven hun online aanwezigheid optimaliseren door de juiste zoektermen te gebruiken in hun website-inhoud en zoekmachine advertenties. Dit helpt hen om beter gevonden te worden door hun doelgroep en om hun online marketingstrategieën te verbeteren.

Er zijn verschillende redenen waarom zoektermen onderzoek belangrijk is voor ondernemers. Hieronder staan enkele voordelen van een grondig zoektermen onderzoek:

  1. Beter gevonden worden door de doelgroep: Door het gebruik van de juiste zoektermen in de website-inhoud en zoekmachine advertenties, kunnen ondernemers ervoor zorgen dat hun bedrijf beter gevonden wordt door de doelgroep. Dit vergroot de kans op conversies en verkoop.
  2. Optimalisatie van de online aanwezigheid: Zoektermen onderzoek helpt ondernemers om hun online aanwezigheid te optimaliseren door de juiste zoektermen te gebruiken in hun website-inhoud en zoekmachine advertenties. Dit kan de zoekresultaten verbeteren en de prestaties van de website verhogen.
  3. Inzicht in de concurrentie: Zoektermen onderzoek geeft ondernemers inzicht in de zoektermen die hun concurrenten gebruiken. Hierdoor kunnen ze hun eigen online marketingstrategieën aanpassen om beter te concurreren.
  4. Identificeren van nieuwe kansen: Zoektermen onderzoek kan ondernemers helpen om nieuwe kansen te identificeren door trends en onderwerpen te ontdekken die relevant zijn voor hun doelgroep.
  5. Kosteneffectiviteit: Zoektermen onderzoek is een kosteneffectieve manier om de online aanwezigheid van een bedrijf te verbeteren en nieuwe kansen te identificeren.

Wat kost zoektermen onderzoek?

Bij SEOgeek is dit al mogelijk voor 12.5 Euro per uur. Een keyword analyse neemt doorgaans een halve to een hele werkdag in beslag. De totale kosten komen daarmee op 50 – 100 Euro exclusief BTW.