Een uitgebreid zoekwoorden onderzoek kost 45 tot 180 Euro. Dit ligt aan de grote van de website en ook de industrie. Het uurtarief voor eenmalig zoekwoorden onderzoek is 45 Euro/uur. Een gedegen zoekwoorden onderzoek duurt over het algemeen 1 tot maximaal 4 uur.

Welke kosten zijn inbegrepen

Ik heb een abonnement op professionele zoekwoorden onderzoek tools Ahrefs en SEMrush. Deze hebben verschillende zoekwoorden data. Een SEO professional die zichzelf serieus neemt zal beide willen benutten. Beide tools kennen echter een prijskaartje, ca. 100 Euro per maand. Voor mij als SEO specialist de kosten waard. Voor jou als ondernemer waarschijnlijk niet. Alleen al vanwege de kosten van deze tools is het financieel verstandiger om het zoekwoorden onderzoek uit te besteden.

Waarom zoekwoorden onderzoek laten uitvoeren?

Zoals het gezegde gaat “A fool with a tool, is still a fool”. Dat is niet oneerbiedig of neerbuigend bedoeld. Maar als leek is het onwaarschijnlijk dat je het onderste uit de kan haalt. Ondergetekende kent de tools van binnen en buiten. En belangrijk: ik kan de data vertalen in concrete actiepunten op maat voor jouw website. In Jip en Janneke taal. Praktisch, als in vandaag nog uitvoerbaar. Als SEO consultant is het mijn taak om de overweldigende brei aan data te ‘voor-verteren’.

Andere gratis tools die ik benut voor zoekwoorden onderzoek

Idealiter nodig jij mij uit op jullie Google Search Console profiel. Dit omdat Ahrefs en SEMrush slechts een indicatie kunnen geven van zoekvolume. Je kunt mij uitnodigen met beperkte rechten. Het ligt eraan waar jullie comfortabel mee zijn. Een andere tool die ik graag benut is Answer The Public. De Google Ads zoekwoordplanner tool en Google Trends. En de zoekmachine zelf. Ja je leest het goed, ook Google.nl zelf is een zoekwoorden onderzoek tool. Denk bijv. aan de autosuggest functie. Dat is zeg maar wanneer je half iets intypt, en Google al suggesties geeft. Dat zijn vaak ook waardevolle zoektermen. Of de sectie onderaan “Mensen zoeken ook op…”

Zodoende, gebruiken we wel 5+ zoekwoorden data bronnen. Je kunt er dus vanuit gaan dat we 99% van alle termen die belangrijk zijn voor jouw website en onderneming gaan vinden.