Op zoek naar een leerzame SEO workshop? SEOgeek geeft zelf geen offline/op locatie/incompany workshops. De volgende partijen doen dat wel en kan ik warm aanbevelen:

InstantieBeschrijvingLocatieMeer details
René Greve
Workshops en incompany trainingen
Deventer, NL Renegreve.nl
Rutger Steenbergen (SEO Zwolle)Incompany training, basis training, Google AnalyticsZwolle, NL SEOZwolle.nl
Frederik Vermeire (WiSEO)Zowel virtueel als in 'real life'. Brugge, BEWiSEO.be

Wat is een SEO workshop?

Een SEO workshop is niet veel anders dan andere workshops. Je verzamelt met mede-studenten in een lokaal. En een doorgewinterde SEO professionals zal zijn beste adviezen en tips gestructureerd delen.

Wat kost een SEO workshop?

De prijzen variëren doorgaans van ca. 300 Euro tot aan 1000+ voor een incompany workshop.

Waarom een SEO workshop volgen?

In principe kun je veel SEO leren door artikelen te lezen op het web en zelf te experimenteren. Maar met name voor beginners, ontstaat de situatie dat je door de bomen het bos niet meer ziet. Er is zo veel informatie. Eigenlijk te veel. Waar moet je beginnen? Zowel Moz als Google zelf hebben aardige gidsen voor beginners. Maar deze zijn eigenlijk geschreven voor een Amerikaans publiek. De Nederlandse SEO situatie is weer net een beetje anders. Voor gevorderden is het een goede kans om een SEO expert eens vraagstukken voor te leggen waar hij of zij al een poos mee worstelt.

Wat is het verschil met online SEO coaching?

Wat ondergetekende wel aanbied is zogenaamde SEO coaching. Hierbij sparren we over de telefoon of beeldbellen (Skype/Zoom/Teams) van tijd tot tijd. Het voordeel van online coaching is dat dit doorgaans voordeliger is omdat er geen locatie afgehuurd hoeft te worden en ook hoeft er aan beide zijden niet gereisd te worden. De coronavirus crisis heeft daarbij de noodzaak voor online onderwijs in stroomversnelling gebracht.

Het nadeel van SEO coaching is dat je toch die menselijke connectie mist. Er is toch iets bijzonders aan samen zijn in een fysieke ruimte. Alsmede, kun je praten met andere bezoekers, en leren van hun ervaringen. Sparren met een SEO coach is doorgaans een-op-een.