Google advertenties betaalbaar laten maken en beheren? Ik sta garant voor maatwerk doch betaalbaar zoekmachine adverteren. Als freelance zoekmachine marketing specialist is dit een van mijn hoofd expertises, en kan ik voordelig kwalitatief werk op maat verzorgen. Eerlijkheid gebiedt te zeggen, adverteren middels Google Ads is al duur genoeg geworden de laatste jaren, met rijzende kosten per klik vanwege de toegenomen populariteit van online marketing.

Wat kost Google advertenties laten doen?

Het huidige actuele uurtarief is: 12.50 per uur. Hoeveel uren ik nodig heb? Dat is koffiedik kijken. Maar als je input kunt delen, dan kan ik een inschatting maken, een range aan aantal uren dat ik nodig zal hebben voor een solide Google Ads account structuur met efficiënte campagnes. De kosten zullen nooit hoger uitvallen dan vooraf overeengekomen.

Wat heb ik nodig om van start te gaan?

Alle zoekwoorden waar je voor zou willen adverteren.

Eventueel naar welke concurrenten wil je dat ik een kijkje neem met mijn analyse tools. Optioneel kun je documenten aanleveren met achtergrond informatie over jullie producten en/of diensten.

Het komt neer op de volgende vragen:

– Welke onderwerpen zijn het meest belangrijk op de huidige website?

– Welke actie wilt men dat bezoekers uiteindelijk nemen op de website na het landen
en doornemen van de inhoud?

– Wie zijn (in)directe concurrenten (noem er 1 tot 5)?

Welke partijen ziet men vaak hoog in de zoekresultaten komen voor zoekopdrachten waar men eigenlijk graag zelf zou willen staan met de website?

Hoe lang duurt het voordat er resultaat geboekt zal worden met Google zoekmachine advertenties?

Bij zoekmachine adverteren gaat dit doorgaans snel: wie betaalt, bepaalt immers. Maar goed, dan is het de kunst om zoveel mogelijk Return on Investment te behalen uit de advertentie uitgaven. Binnen luttele dagen zal er meer verkeer zijn, maar vervolgens blijf ik sleutelen aan de campagnes om steeds meer rendement te behalen uit de zoekmachine advertentie bestedingen.

Welke tools gebruik je voor Google adverteren?

Op de tools is zeker niet bespaard: ik maak gebruik van zowel Ahrefs als Majestic, twee van de hoogst aangeprezen SEA (zoekmachine adverteren) tools. Deze zullen in tandem ingezet worden om jouw Google Ads account en campagnes te optimaliseren.

In welke andere zoekmachines dan Google kan er geadverteerd worden?

Ik zou Microsoft Bing Advertising willen aanbevelen om naast Google Ads in te zetten. Dit is de zoekmachine van Microsoft (Windows, Internet Explorer). Naar mijn ervaring liggen de kosten per klik doorgaans beduidend lager bij Microsoft Bing Advertising. Dit verschil kan oplopen tot wel tienmaal. D.w.z. voor een zoekterm waar we bij Google Ads 2 Euro per klik zouden betalen, bedraagt deze zelfde klik bij Bing Advertising 0.20 Euro per klik. De kwaliteit van het zoekverkeer is niet minder dan Google. Sterker nog, ikzelf en andere zoekmachine marketing experts merken op dat in sommige gevallen de conversie juist hoger ligt bij Bing Advertising. Er dient wel aangetekend te worden dat het zoekvolume bij Bing beduidend lager ligt dan bij Google, daar Bing simpelweg minder gebruikt wordt dan Google. Dit kan evt. gecompenseerd worden door te adverteren op meer zoektermen, of door gebruik te maken van de ‘brede targeting’ instelling. Microsoft Bing Advertising opent ook de weg tot DuckDuckGo. DuckDuckGo is een zoekmachine die privacy vooropstelt en zodoende enig marktaandeel heeft weten te vergaren. Het is mogelijk via Microsoft Bing Advertising eveneens te adverteren op DuckDuckGo.com. Zo is jouw bedrijf vertegenwoordigd op alle noemenswaardige zoekmachines.

Hoe worden de werkzaamheden opgeleverd?

Alles is maatwerk. Aan jou de keus, wat jij prefereert.

Binnen welk termijn worden Google AdWords adverteren rapporten opgeleverd?

Er is een maandelijks rapportagemoment. Tussentijds kunnen er (video)bellen afspraken gemaakt worden.