SEOgeek kan het niet alleen. Op de volgende partners vertrouw ik:

E-mail marketing

– Spotler

Na meerdere e-mail marketing oplossingen aan de tand gevoeld te hebben, ben ik tot de conclusie gekomen dat Spotler (voorheen MailPlus) de meest robuuste, gebruiksvriendelijke oplossing beschikbaar is op de Nederlandse markt. Simpelweg best-of-class wanneer het aankomt op e-mail marketing.

Ook voor leken toegankelijk, alles werkt via drag en drop en WSYWIG principe.

Als marketing nerd werd ik vooral blij van de geavanceerde segmentatie en A/B-testen mogelijkheden

Fijn is dat er een koppeling is met website systemen (CMS in jargon) die veel vertegenwoordigd zijn onder mijn klanten zoals Magento, Woocommerce (WordPress) en Lightspeed.

In principe is Spotler in elke soort branche toepasbaar, B2C, B2B, webshops, overheid websites, non-profit sector.

In goed gezelschap: o.a. ook de websites van Atkins dieetproducten, Bamigo ondergoed en Dille & Kamille benutten Spotler en hebben hier puike resultaten mee geboekt, zie cases.

Belangrijk: komen je mails überhaupt aan? Spotler kent een senderscore van 95+. Een score van 80+ en je ontvangt een voorkeursbehandeling van grote mail providers i.p.v. dat je bericht linea recta in de spamfolder terecht komt.

Wat verder fijn is om te weten is dat Spotler van Nederlandse bodem is, en 100% AVG-proof. Dit in tegenstelling tot sommige oplossing van Amerikaanse makelij. Tevens is Spotler ISO 27001 gecertificeerd.

Ten slotte is er uitgebreide ondersteuning. Het Spotler team is ca. 60 man en vrouw sterk. Er is sowieso een kennisbank met o.a. blogartikelen, webinars en whitepapers. Maar persoonlijke een-op-een ondersteuning van Nederlandstalige professionals is wel zo fijn en ook iets dat Amerikaanse oplossingen niet kunnen bieden.

Prijskaartje: we zijn alle Nederlanders. Het professional pakket kost op moment van schrijven 119 Euro per maand exclusief BTW. Dat is op eerste gezicht niet goedkoop te noemen. Maar aan de andere kant geef ik ook ca. 100 Euro per maand uit voor Ahrefs, nog eens 100 voor SEMrush. Kost wat, maar dan je ook wat. Bovendien zijn er geen verborgen kosten of gedoe zoals met andere oplossingen. De pricing is eerlijker en transparanter; je betaalt voor wat je daadwerkelijk gebruikt. Geen omkijken meer voor jou als ondernemer en/of jouw marketing medewerkers.

 

Spotler e-mail marketing programma

Website: https://spotler.com/

Betaaloplossing

Voor SEO vriendelijke webwinkels die wij opleveren zetten we MultiSafepay in voor betalingen. Dit stelt ons in staat om op voordelige wijze populaire betaalmethoden zoals iDeal en Afterpay aan te bieden. Ideaal voor buitenlandse expansie is tevens dat betalingsmethodes zoals SOFORT (Duitsland) en Bancontact (België) ook beschikbaar zijn.

Website: https://www.multisafepay.com/nl_nl/

Wettelijke vereisten

Als website eigenaar kun je vandaag de dag niet zonder privacybeleid, algemene voorwaarden pagina, en een cookieverklaring inclusief pop-up.

Website: https://www.cookiecode.nl/

Interne zoekfunctie

De meeste interne zoekmachines die standaard bij een CMS komen zijn niet bepaald om over naar huis te schrijven. Het betere alternatief mijns inziens is Sooqr.

Website: https://www.sooqr.com/

Webdesign

SEOgeek maakt zelf doorgaans geen websites. Immers, schoenmaker houdt je bij je leest… Op dit vlak beveel ik Yooker aan. Een full service webbureau uit Hapert. Een moderne SEO-vriendelijke website laten maken kan daar voordelig. Sites komen (optioneel) met handige features zoals CRM koppelingen, betaalsystemen, verzendsystemen, reserveringssystemen en livechat.

Yooker Webdesign

Website: https://yooker.nl/

Hosting

Ik neem een reseller account af bij Stip Hosting. Met maar liefst 15 GB ruimte en geen limieten v.w.b. inodes of MySQL databases voor een uitermate sociale prijs is dit de ideale hosting partner voor mij om websites van mijn klanten onder te brengen. En talk the talk, walk the walk, SEOgeek.nl is momenteel ook ondergebracht bij Stip Hosting. Waar staat Stip Hosting voor? Het komt erop neer dat jij, de klant met STIP op nummer 1 staat. Ik heb de afgelopen jaren aan de levende lijve ondervonden dat dat bij het merendeel van de hosts in Nederland en daarbuiten verre van het geval is. Ik heb er zeker 30+ versleten. Tot dusver ken ikzelf en mijn klanten 100% uptime bij Stip. Dit betekent dat de website nimmer onbereikbaar is i.v.m. technisch storingen of erger hacking of andere malafide praktijken. En daarbij als SEO nerd zijnde, ben ik verrukt dat de websites razendsnel laden. De voor Google belangrijke Time To First Byte (TTFB) is indrukwekkend bij Stip, met een score van onder de 0.2 secondes.

Fun fact: deze website van SEOgeek.nl die je nu bekijkt is tot stand gekomen met dank aan de expertise van Stip Hosting oprichter en eigenaar Iwan Beijes. Het was zijn idee om over te stappen op het WordPress thema met de naam The7. Dit was een overstap die ik al veel eerder had moeten doen omdat het oude website systeem achterhaald werd zowel op esthetisch als technisch vlak. Mijn dank gaat dus uit aan Iwan voor het meedenken. Bepaalde technische zaken die ondergetekende niet kon bolwerken zoals de oranje ‘Sparren met Romano’ knop rechtsboven heeft hij verzorgd. Naast dat Stip snelle, betrouwbare, betaalbare hosting levert is er dus ook deskundigheid in huis v.w.b. webdesign en WordPress websites. Alles onder één dak dus bij Stip. Met één contactpersoon. Wel zo fijn werken is dat. Natuurlijk bestaat Stip uit meer professionals dan Iwan, zo is er ook Alex die zich meer bezighoudt met technische zaken en veiligheid naar wat ik vernam. Bij de meeste andere hosts is het telkens weer een ander contactpersoon zodat je je situatie iedere keer weer opnieuw moet uitleggen. Gek wordt je ervan. Het Stip team combineert de personal touch die je normaliter alleen ervaart bij familiebedrijven e.d. met de professionaliteit van de ‘grote jongens en meisjes’.

Stip hosting

Website: https://www.stiphosting.nl/

Marketplace integraties en feed management

Voor het automatiseren van aanwezigheid op belangrijke marktplaatsen zoals Bol.com en Amazon.nl zou ik EffectConnect aanbevelen. Hoewel Google organisch ofwel SEO altijd wel belangrijk zal blijven voor online vindbaarheid en omzet generatie, nemen marktplaatsen waaronder Bol.com en Amazon toe in omvang. Steeds meer consumenten slaan Google over en gaan direct naar zo een marktplaats. Sowieso is het niet verstandig om op 1 paard in te zetten. Als onderneming wil je niet te afhankelijk worden van Google. Helaas hebben de marktplaatsen ook zo hun keerzijde. Er komt veel rompslomp bij kijken. Om die reden ben ik op zoek gegaan naar een tool die dit kan automatiseren. EffectConnect bespaart tot wel vijf uur ‘bezigheidstherapie’ per klant per dag. Voor mij een ‘no-brainer’ om dergelijke wapen toe te voegen aan het online marketing arsenaal van iedere webshop.

Effectconnect

Website: https://www.effectconnect.com/nl/