Een grondige, holistische en uitgebreide SEO audit hoeft niet in de papieren te lopen.

Wat kost een SEO audit laten uitvoeren?

Indien het gaat om een eenmalige losse opdracht, reken ik het uurtarief van 45 Euro per uur. Indien het gaat om wederkerende audits, dus een audit om de zoveel maanden. Dan kan ik het extra gunstige uurtarief aanbieden van 12.5 per uur. Een quickscan duurt ongeveer een halve werkdag. De meest uitgebreide audit voor grote sites kan tot vier volledige werkdagen in beslag nemen.

Eenmalige audit prijzen range: 180 – 1440 Euro

SEO audit abonnement prijzen range: 50 – 400 Euro

Wat levert een SEO audit op?

Ik voel je website aan de tand. Pijnpunten, achilleshielen en molenstenen om de nek van jouw website v.w.b. Google rangschikking worden haarfijn blootgelegd. Het rapport wordt geleverd zoals je wilt. Dit kan als zijnde beknopt Word/PDF. Of de onderdelen van de audit kunnen bijv. aangemaakt worden als zijnde Trello board. Of afzonderlijke onderdelen worden besproken via de mail. Ik tracht de output altijd zo hapklaar mogelijk te maken. Andere online marketing bureaus, naar wat ik verneem en heb ingezien, doen graag aan ellenlange rapporten met academische bombarie, bezigheidstherapie en opgeblazen lucht. Ik houd het liever kort en pragmatisch, omdat ik weet dat ondernemers dat soort rapporten waar geen eind aan komt terzijde leggen.

SEO audit zelf doen of uitbesteden?

In principe kun je het ook zelf doen. Er zijn gratis SEO tools voorhanden die hierbij kunnen ondersteunen. Het probleem als leek is dat je overweldigd raakt met de vele aanbevelingen die dit soort tools geven. Hoe scheidt je het kaf van het koren? Want niet alle aanbevelingen zijn zinvol. De beste SEO programma’s zijn doorgaans betaald. Ondergetekende zou niet zonder Ahrefs en SEMrush kunnen. Maar beide tools zijn nogal aan de prijs, ca. 100 Euro per maand. Laat staan de tijd die het kost om deze tools van binnen en buiten te kennen. En tijd is ook geld. Om die reden is het voor veel ondernemers en marcom professionals een beter idee om een SEO audit uit te besteden.