SurferSEO is een SEO (Search Engine Optimization) tool die website-eigenaren en digitale marketeers helpt bij het analyseren en optimaliseren van hun websites voor zoekmachines zoals Google. De tool biedt verschillende functies die kunnen worden gebruikt om de kwaliteit en effectiviteit van de inhoud en structuur van een website te beoordelen, waaronder een site-audit, zoekwoordenonderzoek en een inhoudseditor. SurferSEO biedt ook een reeks analyse- en rapportagetools om gebruikers te helpen de prestaties van hun website te volgen en verbeterpunten te identificeren. Het is ontworpen om gebruiksvriendelijk en gemakkelijk te gebruiken, met een focus op het geven van bruikbare inzichten en aanbevelingen voor het verbeteren van de zoekmachine ranking en zichtbaarheid van een website.

Waarom zou ik gebruik willen maken van Surfer SEO?

Er zijn verschillende redenen waarom je zou kunnen overwegen SurferSEO te gebruiken:

  • Om de ranking van je website in zoekmachines te verbeteren: SurferSEO biedt een reeks tools en functies die je kunnen helpen je website te optimaliseren voor zoekmachines en de ranking ervan in de pagina’s met zoekmachineresultaten (SERP’s) te verbeteren. Dit kan je helpen meer organisch verkeer naar je site te trekken en je online zichtbaarheid te vergroten.
  • Zoekwoordonderzoek uitvoeren: SurferSEO’s tools voor zoekwoordonderzoek kunnen je helpen de meest relevante en waardevolle trefwoorden te identificeren om je op te richten in je inhoud. Dit kan je helpen de relevantie en effectiviteit van de inhoud van jouw website te verbeteren en deze aantrekkelijker te maken voor zoekmachines.
  • De inhoud van je website analyseren en verbeteren: SurferSEO’s content editor en site audit functies kunnen je helpen om problemen met de inhoud en structuur van je website te identificeren en suggesties te doen om deze te verbeteren. Dit kan je helpen ervoor te zorgen dat je website geoptimaliseerd is voor zoekmachines en een goede gebruikerservaring biedt.
  • De prestaties van je website volgen en analyseren: De analyse- en rapportagetools van SurferSEO kunnen je helpen de prestaties van je website in de loop der tijd te volgen en verbeterpunten te identificeren. Dit kan je helpen weloverwogen beslissingen te nemen over de inhoud en structuur van je website en deze te optimaliseren voor betere zoekmachineresultaten.

Over het geheel genomen is SurferSEO een nuttig hulpmiddel voor iedereen die de ranking en zichtbaarheid van zijn website wil verbeteren en meer organisch verkeer naar zijn site wil leiden.

SurferSEO audit tool

Wat kost Surfer SEO?

SurferSEO biedt een reeks prijsplannen die passen bij verschillende behoeften en budgetten. Op het moment van schrijven biedt het bedrijf de volgende prijsopties:

Het “Start”-plan, dat $49 per maand kost en toegang omvat tot de tools voor site-audit, trefwoordonderzoek en inhoudsbewerker, alsmede basisfuncties voor analyse en rapportage.

Het “Grow” plan, dat $99 per maand kost en alle functies van het Start plan bevat, maar ook extra analyse- en rapportagefuncties, zoals de mogelijkheid om organisch verkeer te volgen en te zien hoe concurrenten scoren voor specifieke trefwoorden.

Het “Scale” plan, dat $199 per maand kost en alle functies van het Grow plan bevat, alsmede toegang tot extra geavanceerde functies, zoals de mogelijkheid om betaald verkeer bij te houden en te zien hoe concurrenten verschillende advertentiestrategieën gebruiken.

SurferSEO biedt ook een gratis proefperiode van 14 dagen, waarmee gebruikers de tool kunnen uitproberen en zien of deze aan hun behoeften voldoet.

Mijn persoonlijke ervaringen met Surfer SEO

Surfer SEO is een nuttige content auditing tool die je ondersteuning biedt om de bestaande inhoud op je website naar een hoger plan te tillen. Soms ervaar je een plateau in deze werkzaamheden en het is dan uitermate fijn om aangespoord te worden door een derde partij. SurferSEO is niet de goedkoopste tool, maar nog steeds vele malen goedkoper dan een freelance SEO specialist inhuren, laat staan een SEO bureau. Dus voor die ondernemers, denk aan ZZP, die het liever zelf doen om zo te besparen op de kosten is het een ideale uitkomst.