Wanneer je op zoek bent naar een partner om de zoekmachine optimalisatie van je website aan uit te besteden wil je natuurlijk in zee gaan met een ervaren, competente en gedreven professional. Helaas, indien je dit soort diensten afneemt bij de meeste professionals of laat staan een bureau, dan kan dat flink in de papieren lopen. Zelfs in die mate, dat het bijna niet meer terug te verdienen is. De ROI is ver te zoeken.

Dit komt omdat zoekmachine optimalisatie, daarvoor geldt, het cliché, het is een marathon, niet een sprint. SEO vandaag de dag is uitermate complex. En daarbij vrijwel iedere onderneming acteert vandaag de dag online. Het is niet meer 2002 toen de meeste bedrijven nog weinig deden met het web. Indien je met kop en schouders boven de rest wilt uitsteken in jouw vakgebied in de zoekresultaten, is er dus werk aan de winkel.

Net zoals met zoveel zaken in het leven, money talks. Indien je maar genoeg investeert dan is ook wat betreft SEO performance de sky the limit. Maar goed, de meeste ZZP en MKB hebben die middelen niet. Om een vergelijking te maken met de voetballerij: als je honderden miljoenen investeert in spelers, salarissen, accommodatie, dan is het niet zo knap om kampioen te worden. Dat ben je aan je stand verplicht. Indrukwekkender is om met bescheiden middelen top prestaties te bereiken. Om creatief te zijn met scouten en spelers aantrekken. Om zodoende toch een competent team bij elkaar te krijgen. Zo ook met zoekmachine optimalisatie en online marketing. Het is mogelijk om met bescheiden middelen naar boven te drijven in de zoekresultaten en het de grote corporaties lastig te maken. Dit is mijn specialiteit. Dit is de reden waarom ZZP en MKB Nederland graag de zoekmachine optimalisatie aan mij uitbesteden omdat ik het uiterste uit een gelimiteerd budget kan persen. De grote internet marketing bureaus in Nederland, zij kunnen met geld strooien, 1500 Euro voor een mamablog samenwerking hier, 2000 Euro voor een influencer daar. Daar doe ik niet aan, omdat er als ZZP’er of MKB’er simpelweg geen Return on Investment op te behalen is (en het tegen de richtlijnen van Google is, dat vertellen ze je er doorgaans niet bij…).

In een notendop de voordelen van zoekmachine optimalisatie uitbesteden aan SEOgeek:

– Laagste reëel uurtarief van Nederland voor competente SEO expert (12.5 Euro/uur)
– Korte lijnen, een aanspreekpunt
– Persoonlijke service, op maat, door mij uitgevoerd, niet een stagiair
– Topposities in Google met bescheiden middelen

Indien je meer wilt weten, neem vrijblijvend contact op voor een kosteloos consult.