Wat is SEO ondersteuning? SEO ondersteuning houdt in dat een specialist jouw onderneming bij de hand neemt en het uiterste uit de bedrijfswebsite perst op alle mogelijke facetten, zoekwoorden onderzoek, competitie analyse, technisch fundament, structuur en linkprofiel.

Je wilt SEO ondersteuning die aan drie criteria voldoet:

a) Toegewijd

De betreffende SEO partij is betrokken. Je bent niet een nummertje, maar de SEO verlener besteed veel en intensieve aandacht specifiek aan jouw website. De SEO’er in kwestie heeft zich ingelezen wat betreft jouw specifieke industrie, de rol van jouw onderneming binnen deze industrie, het betreffende website systeem dat men hanteert.

Wat niet meer werkt tegenwoordig is ‘vanille’ SEO, in de zin van je krijgt wat uurtjes on-page werk waarbij men een aantal ‘best practices’ doorvoert, een paar uur link acquisitie werkzaamheden en nog wat uren consultatie en ondersteuning. SEO in de 21ste eeuw is dermate gecompliceerd en wordt ook steeds meer competitief. Wat halfzachte inzet op een aantal fronten van zoekmachine optimalisatie gaat geen zoden aan de dijk meer zetten. Misschien biedt de ontwikkelaar van jullie website ook een module SEO aan, een SEO abonnement. Wat we vaak zien is dat zo een SEO module of abonnement van een webdesigner of dergelijke partij wat bezigheidstherapie werkzaamheden omvat, zoals bijv. het invullen van meta keywords tag, een instelling van de website waar Google al meer dan een decennium niet meer naar kijkt. Dit soort werkzaamheden zijn een verspilling van budget. Beter dan om een toegewijde SEO specialist in te huren, met up-to-date kennis van zaken. Je wilt immers ook geen advocaat inzetten die opereert volgens de wetgeving zoals die was in 2007.

b) Ervaren

Er zijn veel mensen en partijen die beweren iets te weten van SEO. Zo af en toe een artikeltje lezen op sites als Frankwatching, Emerce of Marketingfacts maakt je nog niet tot een doorgewinterde SEO expert. Er zijn in deze industrie veel algemene wijsheden. Goeroe praat noem ik het ook wel. Dit is makkelijk kost weinig energie en moeite om anderen na te praten of om persberichten van Google te herkauwen. Waar je naar op zoek bent is zoekmachine optimalisatie ondersteuning door een specialist die jarenlange praktijk ervaring kent. Om terug te komen op het advocaat voorbeeld, je wilt ook niet verdedigd worden in de rechtszaal door iemand die net afgestudeerd is. Je wilt verdedigd worden door Peter Plasman. Iemand die bekend is met het reilen en zeilen van de zoekmachineresultaten en precies weet welke actie gaat leiden tot het gewenste resultaat.

c) Vooruitstrevend

Indien je voorop wilt lopen t.o.v. de concurrentie in jouw industrie is het ook zaak om een vooruitstrevende SEO partij in te schakelen die concepten vernomen uit andere industrieën, uit andere landen vertaald naar jouw business.

Leuk en aardig deze idealen. Maar wat kan ik specifiek voor jou betekenen? Met SEOgeek bied ik een uitgebreid analyse rapport aan van jouw website met o.a. makkelijk door te voeren verbeterpunten en ook andere dingen die je graag te weten zou willen komen qua zoekmachine vriendelijkheid van jouw website. De kosteloze en vrijblijvende audit kun je hier aanvragen.

Ik zal na inschrijving zo spoedig mogelijk contact met je opnemen omtrent verwachte levertijd.