Er zijn verschillende redenen waarom bedrijven kiezen om hun zoekmachine-advertenties (SEA) uit te besteden. Sommige van deze redenen zijn:

 1. Kostenbesparing: In-house SEA kan duur zijn, vooral als het bedrijf geen ervaring heeft met het opzetten en beheren van campagnes. Door SEA uit te besteden, kunnen bedrijven kosten besparen door niet te hoeven investeren in personeel, software en opleiding.
 2. Meer ervaring: Bedrijven die zich specifiek op SEA richten, hebben vaak meer ervaring en kennis van de laatste ontwikkelingen en trends in de markt.
 3. Meer tijd voor core business: Door SEA uit te besteden, krijgt het bedrijf meer tijd om zich te concentreren op hun core business.
 4. Betere resultaten: Een gespecialiseerd bureau kan vaak betere resultaten behalen dan een bedrijf dat zelf aan SEA doet.
 5. Scalability: Een bureau kan snel schakelen en inspelen op veranderingen in de markt, zodat campagnes makkelijk kunnen worden aangepast en geschaald.

Wat kost SEA uitbesteden gemiddeld in Nederland

Het uitbesteden van SEA (Search Engine Advertising) in Nederland kan variëren in kosten, afhankelijk van de grootte en complexiteit van de campagne, de ervaring van de agency en de doelstellingen van de klant. Er is geen gemiddelde prijs die kan worden gegeven, omdat elke situatie anders is. Het is het beste om contact op te nemen met een aantal SEA-agencies om een offerte te krijgen voor uw specifieke situatie.

Wat zijn de de kosten voor SEA uitbesteden bij SEOgeek?

Mijn uurtarief is net als bij SEO werkzaamheden 12,50 Euro per uur.
Hoeveel uren benodigd zijn om een solide SEA campagne op te zetten hangt af van de beoogde omvang en de complexiteit van de campagne in kwestie.

De advertentiekosten komen gemiddeld op:

CompetitieVoorbeeldenKosten per klik Google AdsKosten per klik Microsoft Bing Ads
Extreem competitiefAdvocatuur, zakelijke dienstverleningTen noorden van 10 Euro, reikend tot 50 Euro per klik1 - 5 Euro per klik
CompetitiefReizen, gezondheid, mode€1 - 5 per klik€0.10 - 1,50 Euro per klik
Gemiddelde competitiewebwinkel gespecialiseerd in bepaald kledingstuk, of interieurstuk€1 - 2 per klik€0.10 - 0,75 Euro per klik
NicheZZP beroep, webwinkel in obscure hobby artikelen€0.25 - 0.75 per klik€0.10 - 0,50 Euro per klik

Verdere tips SEA kosten besparen

Er zijn een aantal manieren waarop u kosten kunt besparen bij het uitvoeren van een SEA-campagne:

 1. Gebruik specifieke zoekwoorden: Door gerichter te zoeken naar zoekwoorden, kunt u de kosten verlagen door de zoekwoorden te selecteren die het beste bij uw doelgroep passen.
 2. Gebruik negatieve zoekwoorden: Door negatieve zoekwoorden toe te voegen, kunt u ervoor zorgen dat uw advertenties niet worden weergegeven voor zoekopdrachten die niet relevant zijn voor uw bedrijf.
 3. Gebruik geografische targeting: Door uw campagne op specifieke geografische gebieden te richten, kunt u ervoor zorgen dat uw advertenties alleen worden weergegeven voor mensen die in de regio’s wonen waarin u actief bent.
 4. Optimaliseer uw landingspagina’s: Door de landingspagina’s te optimaliseren die uw advertenties linken, kunt u ervoor zorgen dat deze zo relevant mogelijk zijn voor de zoekopdracht van de gebruiker, waardoor de kans groter is dat zij doorklikken.
 5. Test verschillende advertenties: Door verschillende advertenties te testen, kunt u bepalen welke het beste presteert en deze vervolgens gebruiken om de kosten te verlagen.
 6. Gebruik Automatisch biedstrategieen: Door automatisch biedstrategieen te gebruiken, zoals CPA-bieden of ROAS-bieden, kunt u ervoor zorgen dat uw campagne efficiënter wordt uitgevoerd en dat uw kosten worden verlaagd.
 7. Monitor en analyseer regelmatig uw campagne: Door uw campagne regelmatig te monitoren en te analyseren, kunt u zien waar uw uitgaven zich concentreren en aanpassingen maken waar nodig.