Er zijn een aantal tools die je kunt gebruiken voor zoekwoordenonderzoek:

  1. Google Ads Keyword Planner: De Google Ads Keyword Planner is een gratis tool die je kunt gebruiken om zoekwoorden te onderzoeken en te zien hoe vaak ze worden gezocht. Je kunt ook zien hoeveel het kost om op die zoekwoorden te adverteren via Google Ads.
  2. Ahrefs: Ahrefs is een gerenommeerde SEO-tool die je kunt gebruiken voor zoekwoordenonderzoek. Met Ahrefs kun je bijvoorbeeld zoekwoorden opsporen waarop je website rankt en de prestaties van je website voor specifieke zoekwoorden volgen.
  3. SEMrush: SEMrush is een andere populaire SEO-tool die je kunt gebruiken voor zoekwoordenonderzoek. Met SEMrush kun je bijvoorbeeld zoekwoorden opsporen waarop je website rankt en de prestaties van je website voor specifieke zoekwoorden volgen.
  4. KWFinder: KWFinder is een zoekwoordenonderzoektool die je kunt gebruiken om zoekwoorden te ontdekken en de prestaties van die zoekwoorden te volgen. Je kunt ook zien hoe moeilijk het is om op een bepaald zoekwoord te ranken en wat de commerciële waarde van een zoekwoord is.

Het is belangrijk om te onthouden dat het gebruik van één tool alleen maar een deel van het zoekwoordenonderzoek kan uitvoeren en dat het aanbevolen wordt om meerdere tools te gebruiken om een zo compleet mogelijk beeld te krijgen van de zoekwoorden waarop je website rankt en hoe je daarop kunt verbeteren.