De zoekmachine optimalisatie wereld kan nogal troebel zijn voor buitenstaanders. Aan de ene kant zijn er bureaus die bieden zoekmachine optimalisatie diensten aan tegen exorbitante kosten. Aan de andere kant heb je websites zoals Fiverr, waar doorgaans Indische of Pakistaanse partijen zoekmachine optimalisatie pakketten aanbieden voor een habbekrats.

Is goedkoop duurkoop? En hoe krijg je de meeste waarde voor je marketingbudget?

Naar mijn praktijkervaring zijn freelance SEO specialisten van Nederlandse of Vlaamse komaf de beste optie. Voordat je zegt, Romano je preekt voor eigen parochie. Zal ik toewijden waarom ik deze mening toe bedaan ben.

Allereerst ontvang je bij freelance zoekmachine optimalisatie specialisten maatwerk en persoonlijke aandacht. Een contactpersoon te allen tijde. Dat communiceert en schakelt fijn. Bij marketingbureaus ben je maar een nummertje. En staf heeft een negen tot vijf mentaliteit. Bij goedkope zoekmachine optimalisatie pakketten zoals die van Fiverr, dat is louter kip zonder kop lopende band werk. Dit kon zoden aan de dijk zetten in de jaren 00 en vroegen jaren 10 van deze eeuw. Maar de Google algoritmes zijn veel verder dan dat vandaag de dag. Kun je net zo goed je marketing budget in brand steken, dan verschaft het nog enige warmte.

Hoog in Google kosten schatting

De uurtarieven van freelance zoekmachine optimalisatie professionals varieert naar mijn ervaring van 45 Euro per uur tot 75 Euro per uur. Al zijn er uitschieters zowel ten noorden als ten zuiden van deze range.

Op Fiverr kun je al een zoekmachine optimalisatie pakket kopen vanaf 5 Euro.

Bij marketingbureaus kun je rekenen op tarieven ten noorden van 75 Euro per uur.

Het beste van beide werelden

Freelance zoekmachine optimalisatie diensten maken hoogwaardige website optimalisatie betaalbaar voor ZZP en MKB Nederland.