Helemaal nieuw met zoekmachine optimalisatie (SEO)? Geen idee hoe zoekmachines werken en hoe je jouw website hoger kan krijgen in de rankings? Op deze pagina vind je een overzicht van de belangrijkste basis principes van zoekmachine optimalisatie, hoe SEO gebruikt kan worden om je website hoger te krijgen in Google & hoe SEO Geek jou van dienst kan zijn om meer omzet te draaien.

Definitie

Voordat we een website topposities kunnen laten behalen in de zoekmachines, moeten we eerst begrijpen wat de term SEO precies inhoudt.

Zoekmachine-optimalisatie (SEO) is het actief optimaliseren van een website door het verbeteren van interne en externe factoren om het bezoek naar de website op relevante zoekwoorden (keywords of trefwoorden) vanuit zoekmachines te verhogen en daarmee verkopen doen toe te nemen.

Waarom is SEO zo een waardevol wapen in het marketing arsenaal van iedereen die een website bezit?

 • Organisch
  In principe is zoekmachine optimalisatie gratis. Het is niet zo dat het bedrijf dat het meeste geld aan Google betaald het hoogst in de resultaten zal komen (dat zijn zogenaamde Google AdWords advertenties, die je vaak rechts naast de organische resultaten ziet). Het gaat erom dat de website geoptimaliseerd is door o.a. kwalitatieve relevante content, website configuratie en derde partijen die naar jouw website verwijzen. SEO resulteert ook in blijvende resultaten en bouwt momentum, daar waar (online) advertenties gelijk verdwijnen wanneer je stopt met betalen.
 • Inbound marketing
  SEO is een vorm van inbound marketing. Dat wil zeggen: Mensen zijn al actief op zoek naar een oplossing. Iemand die zoekt op de term ‘acne oplossing’ heeft de creditcard al in hand. Interruptie marketing daarentegen zoals online advertenties, tv spotjes en billboards vallen mensen alleen maar lastig.
 • Gericht op jouw ideale klant
  In tegenstelling tot traditionele vormen van marketing en promotie die willekeurig getoond worden aan iedereen, is zoekmachine optimalisatie specifiek gericht op jouw ideale klant. Daardoor heeft SEO beduidend lagere klant-acquisitie kosten dan traditionele marketing.
 • Vertrouwen
  Mensen vertrouwen Google erop dat zij de beste, meest relevante en betrouwbare resultaten voorschotelt.
 • Focus
  Waar mensen steeds meer ‘advertentie-blind’ beginnen te worden op sociale media als Facebook en magazines, besteden mensen die googelen juist volledige aandacht aan de resultaten. Over het algemeen bezoeken mensen websites als Facebook om met hun vrienden te connecten en foto’s te delen, niet om producten te kopen.

Een website of webwinkel zonder publiek en bezoekers zal niet erg winstgevend zijn. Dit heeft de oprichter van SEO Geek, Romano Groenewoud, zelf aan den lijve ondervonden: Toen hij zijn webshop GoedkopeVoetbalshirts.net lanceerde, waren er aanvankelijk weinig verkopen. Dik 8 maanden later, nadat hij alles dat hij maar kon vinden over zoekmachine optimalisatie geabsorbeerd en uitvoerig uitgetest had, werd de webshop tamelijk druk bezocht en bereikte een piek in de rankings net voor een belangrijk voetbaltoernooi, wat resulteerde in tienduizenden euro’s omzet. Dit is de kracht van een gedegen zoekmachine optimalisatie campagne, en SEO Geek streeft ernaar om het proces van het bemachtigen van hoge posities in de zoekmachines zo simpel, gemakkelijk en pijnvrij mogelijk te maken. Rekening houden met de complexe algoritmes van Google en andere zoekmachines kan overkomen als rocket science, maar met SEO Geek is het zeker niet meer onmogelijk om top rankings en daarmee meer bezoekers en sales te behalen. Laat SEO Geek het zware werk doen, zodat jij tijd kan besteden aan de zaken waar je echt omgeeft, of dat nu het bekijken van het laatste seizoen van Breaking Bad is of meer tijd met geliefden doorbrengen.

Filmpje 1: Hoe werkt een zoekmachine?

Filmpje 2: Google Webmaster Tools voor SEO

Filmpje 3: SEO checklist voor nieuwe websites

SEO Handleidingen

Indien je alle ins and outs wilt leren over zoekmachine optimalisatie dan raden we de volgende hulpmiddelen aan (Klik op het plaatje om naar de betreffende website te gaan):

uitleg SEO

Google Starter Guide

Moz.com handleiding

Moz.com Handleiding

 

Wat kan SEO Geek voor jou betekenen?

SEO Geek biedt meerdere services aan, specifiek op maat gemaakt voor verschillende type klanten. Lees hieronder hoe we je kunnen helpen om meer bezoekers aan te trekken, producten en services te verkopen of een community op te bouwen.

SEO Campagne
Allereerst is er een gepersonaliseerde dienst. Dit is een automatische piloot service waar wij al het werk doen en maandelijks terugrapporteren. De dienst is volledig aangepast aan de klant en industrie. Romano zal zijn gehele arsenaal aan SEO technieken toepassen om jouw website zo hoog mogelijk in de zoekmachines te krijgen. Verder zal de on-page SEO optimalisatie verbeterd worden om de site zelf ook zoekmachine vriendelijk te maken. Helaas, zijn er voor deze dienst maar 6 plaatsen beschikbaar per jaar vanwege de tijdsintensieve aard van de customized campagne.
Gebruikersprofiel: Dit is voor klanten die een allesomvattende zoekmachine optimalisatie service verlangen die aangepast is aan hun website en industrie. Het is de meest uitgebreide service die aangeboden wordt en zal voor de meest ingrijpende verbeteringen zorgen.

Consultancy
Daarnaast is er ook consultancy. Hier wordt de website van de klant onderworpen aan een grondige audit om te kijken waar de site optimalisatie nog verbeterd kan worden. De klant ontvangt dan een rapport met daarin alle voorgestelde SEO aanpassingen, strategieën en andere online marketing methodes om meer potentiële consumenten te kunnen bereiken.
Gebruikersprofiel: Consultancy is uitermate geschikt voor klanten die al een redelijk succesvolle website of webwinkel bezitten en deze naar een hoger plan willen tillen door gebruik te maken van SEO strategieën. Het maken van een aantal kleine aanpassingen zal leiden tot een aanzienlijk hoger percentage bezoekers afkomstig uit de zoekmachines.

Linkbuilding
Voor mensen die al enige ervaring hebben en andere zoekmachine optimalisatie bureaus bieden we linkbuilding aan. Deze diensten en pakketten zijn volledig conform aan de richtlijnen van Google en Matt Cutts, het hoofd van het Google webspam team. De backlink pakketten en diensten zullen resulteren in een flinke boost in de rankings van je website.
Gebruikersprofiel: Ideaal voor gevorderden, experts en internet bureaus. De koper zal zelf zijn website moeten optimaliseren om optimaal resultaat te behalen. Ook bestellen geregeld andere internet, SEO en online marketing bureaus de linkbuilding pakketten en diensten. Voor hen houden we de rapportage altijd white-label, wat inhoud dat er geen vervelende merkjes op de documenten worden geplaatst die verraden dat SEOgeek de producent is.

Content, teksten en copywriting
Een wezenlijk onderdeel van elke SEO campagne is content marketing. Deze component bieden we ook apart aan, bestaande uit teksten & copywriting.
Gebruikersprofiel: Voor klanten die niet genoeg uren in de dag hebben om zelf alle teksten voor de website te schrijven, maar wel geweldige, bezielde en foutloze content willen om op de eigen website te plaatsen, ergens anders te publiceren of een vertaling van de huidige website te maken. Daarnaast is de copywriting service een godsgeschenk voor mensen die een professionele verkoop tekst nodig hebben die inspeelt op de diepere verlangens van de klant. De copywriting service kan ook uitkomst bieden voor website eigenaren die wel veel bezoekers ontvangen maar waarvan er maar weinig tot actie/aankoop/inschrijving overgaan (Een laag conversie percentage).

Zoekmachine Optimalisatie Training, Coaching en Workshops
Aangezien er vrijwel geen universiteiten zijn die zoekmachine marketing opleidingen in het curriculum hebben opgenomen, bieden we ook training & coaching aan.
Gebruikersprofiel: De enige echte goede oplossing voor mensen die ambiëren om zelf als internet marketeer aan de slag te gaan. Specifieke opleidingen gericht op zoekmachine optimalisatie bestaan helaas niet en zeker niet in Nederland. Het leren van SEO kan een cruciale skill zijn voor traditionele marketeers, aangezien kennis van zoekmachine optimalisatie en internet promotie methodes steeds meer verandert van pré naar vereiste voor marketing banen. Individuen die meer vrijheid verlangen in hun leven doen er ook goed aan om een internet marketing skill-set op te bouwen: Als internet ondernemer kan je werken wanneer je wilt, waar je wilt (Denk aan lifestyle designers als Tim Ferriss, auteur van het boek The 4-Hour Workweek en de digitale nomaden die letterlijk werken met de laptop op schoot op een willekeurig Thais bounty strand).

Overig
Overige diensten die zo nu en dan aangevraagd worden zijn:

Webdesign
Prachtige, kant en klare, high performance websites.
Gebruikersprofiel: Voor individuen en bedrijven die nog geen website hebben of een verbeterd design verlangen. Uiteraard zijn alle designs van SEO Geek zoekmachine vriendelijk, zodat je van het begin af aan de zoekmachine resultaten domineert.

Webwinkel
Gebruiksvriendelijke, volledig functionerende en oogverblindend mooie webshop.
Gebruikersprofiel: Perfect voor mensen die graag een online winkel zouden willen runnen. SEO Geek zet voor hen een cutting-edge webshop op met gebruiksvriendelijke interface zodat de webwinkel makkelijk te managen is.

Online Reputatiemanagement
Zuiveren, beheren en verbeteren van de reputatie op het internet.
Gebruikersprofiel: Service voor individuen en bedrijven die geteisterd worden door laster, incorrecte informatie of buitenproportioneel negatieve beoordelingen in zoekmachine resultaten gerelateerd aan persoon of organisatie. Ideaal voor mensen wiens zoekresultaten getypeerd worden door weinig flatterende party pics of bedrijven die te maken hebben met smadelijke bloggers en dergelijke. Online reputation management kan ook preventief ingezet worden en dit is zeker aan te raden aangezien oudere, gevestigde sociale media profielen, blogs en andere websites beter ranken dan relatief nieuwe posts. Zo kan je je merk alvast indekken voor mogelijke negatieve berichtgeving. Ten slotte, is deze service zeer handig om te voorkomen dat zogenaamde squatters ervan door gaan met de unieke URL op populaire sociale netwerken (Facebook.com/Pietsijssalon) of juist misbruik maken van jouw goede naam op dit soort sites.

Website Laadtijd Optimalisatie
Opvoeren van de website voor betere performance.
Gebruikersprofiel: Speciaal voor de webmaster die hinder ondervindt aan een te langzaam geworden website en hierdoor niet alleen lager rankt in Google, maar ook ongeduldige klanten misloopt.

Conversie Optimalisatie
Verbeteren van de website om meer leads, omzet en winst uit dezelfde bezoekersaantallen te halen.
Gebruikersprofiel: Conversion Rate Optimization (CRO) kan uitkomst bieden voor websites die wel veel traffic ontvangen maar waarvan de bezoekers teleurstellend weinig tot actie overgaan, of dat nu een aankoop is, het inschrijven voor een nieuwsbrief of doneren aan een goed doel.

AdWords PPC Campagne Optimalisatie
We ontwikkelen een gepersonaliseerde paid search campagne strategie voor jouw onderneming, itereren en perfectioneren deze over tijd.
Gebruikersprofiel: Voor ondernemers die naast de organische resultaten ook graag zichtbaar zouden willen zijn in de betaalde advertentie sectie in de zoekmachines
.

Na het lezen van deze pagina nog steeds radeloos wat zoekmachine optimalisatie precies inhoudt, hoe het je kan helpen meer omzet te draaien of welke dienst van SEO Geek het best is voor jouw specifieke situatie? Aarzel dan niet om ons te raadplegen:

 • Live chat: Zie het venstertje rechts onder. Hier kan je direct antwoord krijgen mits we online zijn.
 • Email:
 • Ons contact formulier op de website
 • Skype: RomanoGroenewoud
 • Facebook.com/SEOGeekNL
 • Twitter.com/SEOGeekNL

Kies je favoriete manier van communiceren online, stuur ons je vraag en doorgaans krijg je antwoord binnen een dag, maar meestal binnen enkele uren.